top of page

Szakágak.

ÉLETED MELY TERÜLETÉN ÉRZEL ELAKADÁST?

A gyász a legtöbb ember számára csak a halálesettel hozható összefüggésbe. Viszont több mint 40 fajta életeseményt követhet gyászreakció (költözés, válás, gyermek születés...). A gyászfeldolgozás során felelősséget vállalunk saját gyógyulásunkért. Habár lehetséges, hogy 99%-ban maga a veszteség a felelős azért, ahogyan érzünk, de még mindig ott van az a bizonyos 1% a kezünkben. Mit kezdünk vele? 
A gyászfeldolgozás eszközével nyitottabbak leszünk a világra, nem fogunk annyira félni a jövőbeli veszteségektől, hisz tudni fogjuk, hogyan gyógyítsuk meg önmagunkat. 

A gyászfeldolgozás során felelősséget vállalunk saját gyógyulásunkért.
A szexuális zavarok előfordulása esetében (merevedési zavar, korai ejakuláció, orgazmus zavar, libidó hiány, fájdalmas közösülés stb.) a partnerek nem függetleníthetők egymástól.

A szexuálpszichológus segíti az egyént vagy a pár mindkét tagját az intimitással kapcsolatos nehézségek kezelésében.
A szexuális zavarok előfordulása esetében (merevedési zavar, korai ejakuláció, orgazmus zavar, libidó hiány, fájdalmas közösülés stb.) a partnerek nem függetleníthetők egymástól. Minden nemi diszfunkció részben párkapcsolati probléma is, melynek hátterében pszichés tényezők állhatnak! A segítő beszélgetés során fontos az önismereti munka, a pszichoedukáció, a kommunikációs készségek fejlesztése, az élettörténet feltérképezése és a viselkedésváltozást célzó eszközök alkalmazása.

A család- és a párterápia célja, javítani a nyílt és közvetlen kommunikáció minőségén, támogatni az érzelmek kifejezését, az énközlést, a családtagok közötti kölcsönös megértést. Az elakadások esetében rendszerszemléletben gondolkodunk, így nem a ,,hibás félt keressük”, hanem a megjelenő probléma hátterében meghúzódó családi dinamikát, működészavart. Hisz a probléma kialakulásához, fenntartásához mindenki hozzájárul! A családban jelentkező tünet=jelzés, az egész család problémájára utal! Miben nyújtunk segítséget? Válás, hűtlenség, életciklus váltás nehézségei (pl. első gyermek születése, gyermekek közösségbe kerülése), mozaikcsaládok támogatása, párkapcsolati elhidegülés.

A család- és a párterápia célja, javítani a nyílt és közvetlen kommunikáció minőségén, támogatni az érzelmek kifejezését, az énközlést, a családtagok közötti kölcsönös megértést.
5.png

Önismereti munka és életvezetési tanácsadás során az egyénnek lehetősége lesz megérteni és kezelni az élet különböző kihívásait, stresszhelyzeteit. A hangsúly a tipikus életstresszorokon és azok kimenetelein vannak. Szakembereink olyan területeken segítenek, mint a kapcsolati nehézségek, stressz-kezelés, negatív életeseményekkel való megküzdés, személyes és társas alkalmazkodás nehézségei, döntéshozatal a karrier, munka terén. Cél a fizikai, érzelmi és mentális egészség javítása, csökkentve a distressz, szorongás érzését. Segítünk abban, hogy az életedért való felelősségvállalás ne teherként nehezedjen rád, hanem lehetőségként szolgáljon téged.

Ha elakadnál és nem tudod, melyik szakterületet válaszd, keress bizalommal, mi segítünk! 

bottom of page