top of page
EMP_Helga_web-10.jpg

Hello.

SEPSI HELGA

Pszichológus

Szexuálpszichológus

Család és párterapeuta jelölt

Gyászfeldolgozás Módszer® Specialista

Személyközpontú tanácsadó

Sémakonzultáns jelölt

RÓLAM

Pszichológus (MA) végzettségemet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Klinikai és Egészségpszichológia szakán végeztem (2017-2019). Részt vettem a Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület által tartott, 150 órás önismereti csoportban (2016-2018). Továbbá folyamatban lévő/befejezett módszerspecifikus képzésekkel rendelkezem: szexuálpszichológia (2021-2023), család-párterápia (2018-jelenleg), szexuálterápia (2016-2018), személyközpontú tanácsadás (2016-2021), gyászfeldolgozó specialista (2021), sémakonzultáns (2021-jelenleg)

A pszichológia számomra egy hivatás, az iránta érzett elköteleződésem töretlen. Szeretek új dolgokról tanulni, más-más irányzatokba belekóstolni, eltérő perspektívákban gondolkodni, különböző módszereket kipróbálni, hisz minden ember egyedi és az emberi sokszínűség vezettet el oda, hogy egy komplex tudás elsajátításával, tudjak személyreszabottan segíteni. Szakmai hátteremet illetően tapasztalatot szereztem alapítványoknál, börtönben és magánpraxisban is egyaránt. Az elmúlt évek során, sikerült bepillantást nyernem speciális csoportok működésébe, együtt dolgoztam súlyos személyiség- és magatartászavarral rendelkező egyénekkel, fogvatartottakkal és örömlányokkal.

Munkámat a feltétel nélküli elfogadás, az empátia és a hitelesség jegyében végzem, megteremtve egy biztonságos közeget, ahol a klienseimben rejlő lehetőségek kibontakozhatnak. Jelen vagyok, támogatlak és megtartalak, mint útitárs követlek…

 

Abban hiszek, hogy a hitelesség és a transzparencia rettentően fontos a mai világban. Ritka olyan emberrel találkozni, aki valóban megmutatja önmagát, a megkreált tökéletességen túl.
Az őszinteség, az esendőség számomra nagy érték, ezért sem szeretek segítőként hierarchiát teremteni, ahol a mindentudó Istent játszom, én is ember vagyok, sérüléseimet felvállalva. Miért is várnám el, hogy a hozzám forduló klienseim kitárulkozzanak, ha én egy makulátlan képet szeretnék fenntartani önmagamról?

Szerencsésnek érzem magam, hisz akik hozzám bejelentkeznek, szembe mernek nézni valódi önmagukkal és útitársnak választanak, ebben a nehéz önismereti folyamatban… ez számomra a valódi kapcsolódás, álarc, hamis szelf és erőltetett mosoly helyett. Igazán hálás vagyok érte!

Rólam bővebben IDE KATTINTVA olvashatsz.

TANULMÁNYAIM

Pszichológia BA

Klinikai és Egészségpszichológia szakirány MA

Személyközpontú Tanácsadó

Szexuálterápia 

Pár és családterápia

Szexuálpszichológiai szakpszichológus

Gyászfeldolgozás Módszer® 
Specialista

sémakonzultáns

​Érzelem Fókuszú Terápia

Babes Bolyai Tudományegyetem,

Pszichológai és Neveléstudomány Kar, Kolozsvár

Pázmány Péter Katolikus Egyetem,

Budapest

Magyar Személyközpontú Pszichoterápiás és Tanácsadási Egyesület, Budapest

Semmelweis Egyetem Akkreditált Posztgraduális Képzés, Budapest

Magyar Családterápiás Egyesület,

Budapest

Gyógyulás a Gyászból Magyar Központ 

VIKOTE Kognitív és Sématerápiás Központ, Budapest 

Érzelem Fókuszú Család- és Párterápiás

Alapítvány

Image by Cherry Laithang

Keddtől-Péntekig

10:00-15:00

Köszönöm a bizalmat!

Sepsi Helga

bottom of page