top of page
EMP_Vanda_web-4 (1).jpg

Hello.

ROSTÁS VANDA

Pszichológus

Sportpszichológiai szakpszichológus

RÓLAM

Mindig is nagy érdeklődéssel figyeltem az engem körülvevő környezetet. Ezen érdeklődés középpontjában kifejezetten az emberi psziché és annak működése állt - ez inspirált arra, hogy elköteleződjek és elmélyedjek a pszichológia világában. Viselkedéselemző diplomámat a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. A 4. félévet az Erasmus+ program keretén belül a Helsinki Egyetemen töltöttem, ahol számos kurzust teljesítettem angol nyelven, emellett kutatási projektekben is részt vettem. Okleveles pszichológus végzettségemet klinikai és egészségpszichológia szakirányon szintén a Szegedi Tudományegyetemen szereztem meg.

 

Az egészséges életmód és a sportok iránti szeretetem; illetve a test és lélek kapcsolata iránti érdeklődésem miatt esett a választásom az ELTE és MTSE közös szervezésében megvalósult Sportpszichológiai szakpszichológus szakirányú továbbképzésre, így az egyéni konzultációk során odaadással támogatom a mentális felkészülés iránt érdeklődő sportolókat is.

 

Pszichológusként több, mint két évig dolgoztam a Csongrád-Csanád Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Továbbtanulási és pályaválasztási tanácsadójában, ahol általános- és középiskolás diákok, illetve fiatal felnőttek pályaorientációjával foglalkoztam egyéni és csoportos formában. A közoktatásban végzett munkám mellett magánrendelés keretein belül számos probléma és elakadás megoldásán dolgoztam együtt főként felnőtt kliensekkel.


Hiszem, hogy egy segítő szakember akkor képes hatékony és hiteles munkát végezni, ha saját magán is aktívan dolgozik, így nagy hangsúlyt fektetek önismeretem fejlesztésére, emiatt több egyéni és csoportos folyamatban is részt vettem az évek során.

 

A feltáró beszélgetések mellett relaxációs-imaginációs technikákkal, kognitív viselkedésterápiás elemekkel, illetve OH- kártyákkal is dolgozom (angol nyelven is).
 

Mivel fordulhat hozzám?

  • Önismeret bővítése, önértékelés növelése

  • Elakadt élethelyzetek

  • Stresszkezelés, túlterheltség

  • Párkapcsolati problémák és pártalálási nehézségek

  • Pályaorientáció, pályamódosítás

  • Énkép és testhez fűződő viszony

  • Sportolóknak teljesítménynövelés; önbizalom és motiváció növelése; szorongás csökkentése; figyelem – és koncentrációs készségek fejlesztése; sérülés utáni visszatérés; civil karrierre váltás; célállítás

Szeretettel várom jelentkezését!

TANULMÁNYAIM

Pszichológia BA

Pszichológia MA Klinikai és egészségpszichológia szakirány

Sportpszichológiai szakpszichológus

OH kártya instruktor

Szegedi Tudományegyetem

Szegedi Tudományegyetem

Eötvös Loránd Tudományegyetem és Magyar
Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

OH Kártya Magyarország, Németh Lóránd és Fodor Józsa

Köszönöm a bizalmat!

Rostás Vanda

bottom of page