top of page
EMP_Zalán-3_web.jpg

Hello.

PALOTAI-KÓBOR ZALÁN

Pszichológus

Mindfulness tréner

Sémakonzultáns

RÓLAM

Hiszem és vallom, hogy a pszichológiai munka egy utazás – két ember találkozása, ahol a legtermészetesebb, amit adhatok, a megértés és a megtartás biztonsága. Az egyenlő viszonyban hiszek, az együttérzésben és a hitelességben, a humorban és a spontaneitásban, a bizalom és a biztonságérzet gyógyító erejében. Kettőnk terében nem szeretem a címkéket és a kategóriákat, helyette az embert és az emberit keresem minden történetben és helyzetben.


Tudom, hogy milyen, amikor elveszítjük a hozzánk közel állókat, vagy amikor súlyos betegségek érnek minket – még ha csak időlegesen is. Tudom, milyen nehéz lehet elfogadónak és nyitottnak lenni önmagunkkal szemben. Ismerem az erős szorongás érzését és azt, amikor nehéz bízni abban, hogy jobb lesz az életünk. Szakmai tapasztalataimon és képesítéseimen túl legalább annyira fontosnak tartom, hogy saját életem történéseiből is merítsek és inspirálódjak a közös munka során. Ez segít abban, hogy minél jobban tudjunk egymással rezonálni, és hogy megmutathassam, mindannyian emberek vagyunk, nagyon hasonló emberi érzésekkel, gondolatokkal és történetekkel.
 

Szakmai szemléletemre nagy hatással van a sématerápia, valamint a harmadik hullámú kognitív terápiák, mint az elfogadás és elköteleződés terápia, a mindfulness-alapú intervenciók. Ezek mind az elfogadás és változás egyensúlyát, a tudatos jelenlétet és az érzelmi stabilitást hangsúlyozzák. A sématerápia nagy hangsúlyt fektet a kötődési, kapcsolati, érzelmi elakadásokra és ismétlődő mintázatokra is.


Fontosnak tartom, hogy konkrét, gyakorlati skilleket és készségeket, valamint elengedhetetlen ismereteket adjak át, de ezt nem didaktikus, szabványstílusban, hanem ahogyan és amikor helye van. Mindenekelőtt az itt és mostra helyezem a hangsúlyt, az érzelem- és élményalapú megélésre, és a kettőnk közötti kapcsolatra. Személyes tapasztalataimat, élményeimet és ismereteimet arra használom, hogy a maximumot nyújtsam ezek megteremtésében, és hogy közelebb kerüljünk az általunk kijelölt célokhoz.
 

Traumatudatos és LMBTQ-barát attitűd jellemez. Fontosnak tartom a szomatikus, testalapú munkát és a relaxációt is. Szakmai érdeklődésem középpontjában áll a nem klinikai szintű nárcizmus, a nárcisztikus párkapcsolati és családi dinamikák, valamint ezek összefüggései a jólléttel és önértékeléssel.
 

Elsősorban – de nem kizárólag – fiatal és középkorú felnőttekkel dolgozom együtt, főleg különböző párkapcsolati, munkahelyi, önértékelési, stressz- és érzelemkezelési nehézségekkel kapcsolatban, valamint más életvezetési témákkal, amelyek nem igényelnek klinikai szintű kompetenciát.
 

Témák, amiket leginkább közel érzek magamhoz, és amiben a legtöbb tapasztalatom van:

  • Nárcisztikus, mérgező és egyenlőtlen kapcsolatok (családi, párkapcsolati, baráti és munkahelyi)

  • Érzelemszabályozás, szorongás és stresszkezelés, mindfulness és relaxáció

  • Önértékelés, önbizalom, önelfogadás és öngondoskodás

  • Társfüggőség

  • Teljesítmény- és megfelelési kényszer

  • Veszteségek (betegségek, halálesetek, szakítások és válások

  • Egészség- és betegségszorongás

  • LMBTQ+ identitás és szexualitás

TANULMÁNYAIM

Pszichológia BA

Tanácsadás és Iskolapszichológia szakirány MA

SÉMAKONZULTÁNS

MINDFULNESS TRÉNER

Eötvös Loránd Tudományegyetem,

Budapest

Eötvös Loránd Tudományegyetem,

Budapest

ISST akkreditált sémakonzultáns képzés (Eckhard Roediger)

School of Positive Transformation, IMMA akkreditált mindfulness és meditációs tréneri képzés (Itai Ivtzan)

Image by Cherry Laithang

Kedd

15:00-18:00

Csütörtök

15:00-18:00

Köszönöm a bizalmat!

Palotai-Kóbor Zalán

bottom of page