top of page
EMP_JuridaPetra_web-4.jpg

Hello.

DR. JURIDA PETRA

Pszichológus

Autogén tréning oktató jelölt

Serdülő konzulens

Gyászkísérő és gyászcsoportvezető

RÓLAM

Bár a pszichológia tudománya gimnazista korom óta hívogatott, csak érett fejjel, sokrétű élettapasztalatok birtokában váltam gyakorló pszichológussá. Ma már azt gondolom, hogy - a szakmai érésen túl - a több mint húsz év önismereti munka édesnehéz élményét is beépítve tudom igazán jól támogatni a hozzám fordulókat abban, hogy megtalálják a kulcsot a számukra élhető és élvezhető mindennapokhoz. Számomra mindenki egyfajta testi, lelki és szellemi egység és elvarázsol az emberi sokszínűség.

Tanulmányaimat és személyes adottságaimat mindig is igyekeztem összehangolni, így kerültem közelebb a változások kíséréséhez, életszakasz-nehézségek és testet érintő veszteségek támogatásához, és lett rutinom az introvertált működésből adódó, valamint a nagyvállalati környezet szülte megpróbáltatások és stressz kezelésében.

 

A legnagyobb megtartó és resztoratív erőt a konzultációs térben mégis az adja, ha a kliensem és én is azt érezzük az első pillanattól, hogy tudunk egymással kapcsolódni. „Megvan a kémia!” – ahogy sokan fogalmaznak. Vagy úgy is mondhatom, hogy gesztusaiban, viselkedésében meglátom őt igazán és szeretni tudom úgy, ahogy van. Ez a nexus biztonságot és sokrétű lehetőséget ad arra, hogy az elakadását tapasztaló személy közelebb kerüljön önmagához, kiteljesítse aktuálisan elérhető pontenciálját és ráleljen a saját belső kapaszkodóira, erejére és válaszaira.

Szívesen dolgozom serdülő és fiatal felnőtt korosztállyal is, de sokakat segítettem már át az életközepi krízisek időszakán is. Mivel hosszú időn át gyakoroltam különféle meditációs technikákat és 24 éve jógázom, ezért olyan módszereket is igyekszem elsajátítani, amelyek ezekkel rokon technikák és megállják a helyüket a pszichológusi munkában is. Az arra nyitottaknak nyugalmi állapotot segítő és kiegyensúlyozó légzéstechnikákat, autogén tréninget, vagy külön kérésre speciálisan a témájukat segítő testgyakorlatokat is szoktam mutatni.

 

De bármivel fordul valaki hozzám, legfőképpen a beszélgetés lesz az, ami révén kliensem új nézőpontokat kap, megismeri önmagát, ráébred saját működésére és megérti, hogy mire van szüksége valójában a saját egyensúlya kialakításához, megtartásához és szükség esetén visszaállításához.

Nagyon fontos számomra, hogy teljes odaszentelődéssel, lélekben és fejben tisztán, fókuszált figyelemmel vagyok jelen, amikor találkozunk. Az együttérzés, a feltétel nélküli elfogadás és a hitelesség hármasában, valamint a kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatban hiszek. Minden esetben az a célom, hogy közösen megteremtsük kliensem számára a lélek, a test és a szellem aktuálisan elérhető legnagyobb harmóniáját olyan úton, ahogy neki a legjobb. Aztán jöhet egy kis megpihenés, amíg nem vesz ismét fordulatot az élet! Hiszen a változás szükségszerű, és akár azért nehéz, mert bekövetkezett, akár azért, mert vágyjuk, de nem jön, megfelelő segítséggel minden változás megugorható. 

TANULMÁNYAIM

Pszichológia BA

Pszichológia MA Interperszonális és Interkulturális szakirány

Gyásztanácsadó, GYÁSZCSOPORTVEZETŐ

Négy üléses serdülő konzultáció

Autogént tréning oktató

Kamaszkor, ADHD, autizmus szakmai képzések

Karrier coach

Károli Gáspár Református Egyetem,

Budapest

Károli Gáspár Református Egyetem,

Budapest

Napfogyatkozás Egyesület

Kökény Veronika, Ajtay Klára, K. Német Margit, Koller Éva, Péley Bernadette

Magyar Relaxációs és Szimbólum Terápiás Egyesület (folyamatban)

Vadaskert Alapítvány

Kurtán Klára Coach Akadémia

Köszönöm a bizalmat!

dr. Jurida Petra

bottom of page