top of page
Fodor Zsuzsanna

Hello.

Fodor Zsuzsanna

Addiktológiai konzultáns 

Mentálhigiénés szakember  

Autogén tréning gyakorlatvezető

Gyászfeldolgozás módszer specialista

Kognitív viselkedésterápiás konzultáns jelölt

RÓLAM

Már több, mint  harminc éve (1985 szeptemberétől), szakmai életem kezdetétől a pszichiátriához, pszichológiához érzem közel magam, hisz 18 éves koromtól, 23 éven át dolgoztam Kecskeméten a Pszichiátriai Osztályon, tulajdonképpen ott váltam felnőtté és szakemberré. Kezdetben a pszichiátriai betegek, majd 15 évig a szenvedélybetegek ellátását végző csapat egyik tagja voltam. Több ezer beteggel/hozzátartozóval találkozva, meg ismerhettem a pszichés problémák hátterét, és a beavatkozási lehetőségek széles spektrumát. Mindemelett személyes érintettségem is köt az addiktológiához, hisz magam is szenvedélybeteg felnőtt gyermeke vagyok, pontosan ismerem a helyzetből adódó nehézségeket, elakadásokat, és hogy milyen az érzelmileg elérhetetlen szülő, a családi káosz egy kisgyermek számára.

 

Az elmúlt évek során dolgoztam még börtönben, állami gondoskodásban nevelkedőkkel, halmozottan hátrányos helyzetben élőkkel, közösségi gondozóként, illetve prevenció keretében fiatalokkal. 2019 óta magánpraxisban, egyéni esetvezetésekkel, és csoportokkal foglalkozom.

 

Nagyon fontosnak tartom tudásom folyamatos bővítését, így az egészségügyi végzettségem mellé elvégeztem a Tanítóképző Főiskolát (KFK 2011), az Addiktológiai Konzultáns képzést (SE 2012). Ezt követően Mentálhigiénés szakemberként képződtem (SE 2018), aztán elsajátítottam az autogén tréning relaxációs módszerét, gyakorlatvezetővé válva (MRSZTE 2018). Részt vettem a Gyászfeldolgozás módszer specialista képzésen (Gyógyulás a Gyászból Magyar Központ 2021), hisz tapasztalataim azt mutatták, hogy önmagában a függőséget okozó szerekről való lemondás is egy veszteségként megélt érzelmi folyamat. Jelenleg kognitív viselkedésterápiát tanulok (VIKOTE 2022-), hogy eszköztáram kiszélesítésével, minél komplexebb tudással, segíthessem klienseimet a változásban.

 

Fontos szempont számomra, hogy személyre szabott segítséget nyújtsak, figyelembe véve a klienseim személyiségét, elakadásait, és a megtartó közegét, így a közös munka folyamán a meglévő erőforrásokat mozgósítjuk, ha szükséges bevonva az elérhető, támogató feleket is. Fő feladatom segítőként, hogy a „régiből az újba” való átmenet könnyebbé váljon, így a hozzám fordulókat át kisérem egy ingatagnak vélt hídon, hogy megtapasztalhassák a biztonságos szféra átható erejét.

TANULMÁNYAIM

Tanítóképző Főiskola

Addiktológiai konzultáns 

Autogén tréning gyakorlatvezető

Mentálhigiénés szakember   

Gyászfeldolgozás módszer specialista

Kognitív viselkedésterápiás (CBT) konzultáns jelölt

Kecskeméti Főiskola

Semmelweis Egyetem Akkreditált Posztgraduális Képzés, Budapest

Semmelweis Egyetem Akkreditált Posztgraduális Képzés, Budapest

Magyar  Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület, Budapest

Gyógyulás a Gyászból Magyar Központ,

Budapest

VIKOTE Kognitív és Sématerápiás Központ,

Budapest

Köszönöm a bizalmat!

Fodor Zsuzsanna

bottom of page